Mette Møller Holm-Rasmussen er tekstforfatter og forfatter

Tekstforfatterhulen

Sex, mord og korstog. Fra tekstforfatter til forfatter – med Mette Holm Møller-Rasmussen

Er du også en af de mange forfattere, der kun lige mangler at udgive din første bog?

Eller selvstændig på vej til at ansætte din første medarbejder?

Så dyk ned i samtalen med Mette Holm Møller-Rasmussen om hendes erfaringer i og omkring hendes egen virksomhed, Memora Consulting.

Her er nogle af de emner, vi kommer omkring:

  • Hvad der førte hende fra en cand. ling. merc. til at være selvstændig
  • Hvordan hun gik fra at være selvstændig tekstforfatter til at være en sparringspartner på mere af sine kunders marketing
  • Hvordan hun kom i gang med at skrive sine egne bøger på engelsk og sælge dem på Amazon
  • Hvordan man slipper afsted med at stjæle en medarbejder fra en af sine kunder

Mette Holm Møller-Rasmussen har drevet sin egen virksomhed i mange år. Hun har været oppe på at have en enkelt medarbejder. Og selvom det var en god og lærerig proces, er hun ikke vild efter at få flere.

Mette ansatte Ida Borchersen som konsulent. Det gav dem begge en masse. Mette slap for at administrere det med at have en medarbejdere. Ida fik lov at arbejde med en række faste kunder.

Men da Ida en dag ville have et almindeligt lønmodtagerarbejde i Sønderjylland, stod Mette tilbage med meget mere arbejde, end hun kunne håndtere.

“Hvis du kun er dig selv, anbefaler jeg varmt at tage én ind, som kan det, du ikke selv er stærk til,” siger hun.

Hendes bedste råd til dig, der vil være selvstændig tekstforfatter er:

1. Find en sparringspartner, der er nogenlunde på niveau med dig

Det kan være godt med én, der er i din branche, men der er større værdi i én, der kommer udefra og kan stille spørgsmål til ting, du ikke selv ser.

2. Hvis du overhovedet har råd til det, så få en bogholder

Jeg ved godt, jeg skal tjene penge, men jeg ville bruge alt for meget tid på det, spise for meget chokolade og have for meget ondt af mig selv, hvis jeg skulle lave det selv.

Hvordan Mette kom i gang som forfatter

Mette havde et par kedelige somre i begyndelsen af sin tid som selvstændig tekstforfatter. Hun meldte sig til et hold på skriveskole og fandt på at skrive en bog med udgangspunkt i hendes kærlighed til Middelalderen.

“Det der med at knalde lidt til højre og venstre og tage lidt på korstog, det tog man ikke så tungt. Det gør vi ikke i dag, og det er der mange gode grunde til. Men det er noget dystert, og det går de fleste ilde i mine bøger.”

Hun annoncerer for sine bøger på Amazon og forventer en dag at tilføje sin erfaring som en del af det, hun underviser i gennem Memora Consulting.

Find Mette Holm Møller-Rasmussen på LinkedIn, hendes hjemmeside og på Amazon.