Foto af Heine Aaen Hansen selvstændig copywriter

Tekstforfatterhulen

At specialisere sig eller ej – med copywriter Heine Aaen

Heine Aaen gæster podcasten for at dele en masse gode erfaringer fra sine første år som freelance copywriter. Han har forsøgt sig med at specialisere sig i en branche – SaaS – men det gik han hurtigt væk fra igen.

Heine Aaen er freelance copywriter. I dette afsnit 2 af podcasten deler han ud af sine erfaringer. Hans nuværende klientel består af ledere, konsulenter og kunder, der kender vigtigheden af det skrevne ord.

Han ønsker ikke at arbejde hårdt for at sælge sig selv eller at skulle forsvare prisen for en opgave. Han ved, at han er en dygtig copywriter. 

Hvad du kan høre i afsnittet med copywriter Heine Aaen:

  • Hvorfor han ikke vil kalde sig tekstforfatter
  • Hvordan han endte som freelance copywriter
  • Hvorfor han ikke vil skulle forsvare sine priser
  • Hvorfor han nyder at arbejde om morgenen og holde faste dage “fri”
  • Hvorfor han valgte ikke at specialisere sig i en bestemt branche eller platform

Fra marketingmedarbejder til succesfuld freelance copywriter

Heine Aaen har altid vidst, at hans liv skulle indeholde kommunikation og brug af sproget. Det ledte til, at han tog en uddannelse i kommunikation i Aalborg. Herefter blev han ansat i et tech-firmas marketingafdeling.

Her fik han bekræftet overfor sig selv, at det var den rette vej, han havde fundet. Imens han var fuldtidsansat startede han sit eget cvr nummer og opbyggede stille og roligt en portefølje af kunder.

Dog måtte han indse, at tiden ikke var til jonglere fuldtidsarbejde, egen virksomhed og familie på samme tid. Så livet som selvstændig copywriter blev sat på pause.

Efter godt 5 år i marketingafdelingen blev han opsagt på grund af omrokering i afdelingerne. Her fandt han modet til at springe ud som fuldtids-selvstændig. 

Det første halve år var hårdt. Som nyudklækket selvstændig vælter pengene ikke ind på kontoen fra day one. Hans råd til alle, der går selvstændigt er klart:

  • Hav is i maven
  • Hav en fyldt bankbog, så du ikke er afhængig af en fast indtægt fra starten
  • Hav dig selv med i processen, når du opbygger din forretning

Tekstforfatter eller copywriter?

Heine er ikke fan af ordet ‘tekstforfatter’. Hans tanke er, at det giver associationer til, at han skriver konfirmationssange. Derfor bruger han ordet copywriter, når han skal forklare folk, hvad han laver i sit arbejde. Det giver en mere bred og spændende beskrivelse – og er med til at fremhæve de mere strategiske aspekter af arbejdet.

Den skelnen mellem tekstforfatter og copywriter har været med til at give ham flere kunder, der respekterer hans tid og arbejds-rutiner. De kunder, som forstår, hvad titlen copywriter dækker over, har også en bedre forståelse for, at de ikke bare kan lægge bestillinger ind på arbejde og få det udført uden fagligt kvalificeret modspil.

Heines kalender er booket ud et par måneder i forvejen, så det er meget sjældent, at han tager hasteopgaver ind. Der er afsat tre hverdage til kunders opgaver. De fleste opgaver ligger før kl. 14, fordi han er et morgenmenneske. Resten af tiden er forbeholdt Heines egen forretning og hans børn.

Heine har brugt flere metoder til at komme i søgelyset hos de kunder, han gerne vil arbejde med. Vidensdeling er den røde tråd igennem det hele. Det har blandt andet været at dele erfaringer på sociale medier, netværke med andre copywritere og at bidrage til hjemmesiden Tekstr.dk.

I begyndelsen troede Heine, at han ville være copywriter specialiseret i at hjælpe SaaS (software as a service)-virksomheder. Men det gik han hurtigt væk fra.

Hvorfor Heine Aaen ikke ville specialisere sig

Som freelance copywriter kan man blandt andet tiltrække kunder ved at specialisere sig i en bestemt niche. Derfor taler vi i afsnittet også om Heines overvejelser på det punkt.

For Heine virkede det i starten oplagt at specialisere sig inden for tech og SaaS. Han kom lige fra en stilling i branchen og havde et netværk at trække på. Men han fandt hurtigt ud af, at det hverken var sjovt eller spændende for ham at arbejde med tech.

I stedet ville han specialisere sig i typen af tekster. Det er endnu en frihed ved at være selvstændig copywriter – han vælger vejen at gå med sine kompetencer og interesser.

Lyt til afsnittet og lær Heine bedre at kende.

Du kan også finde ham her:

LinkedIn

HeineAaen.dk

Tekstr.dk